Je kleding telt bij het wielrennen wel degelijk mee!

Voor iedereen die veel fietst, is het belangrijk om hiervoor de juiste spullen te hebben. Ook de kleding telt mee en dat heeft goede redenen. Zo vat je bijvoorbeeld geen kou als je hebt gezweet maar het erg koud is buiten, dankzij de juiste fietskleding. Het is dus niet slechts wat geld uitgeven voor kleding die goed zit tijdens het fietsen. Het is iets dat belangrijk is en jouw lichaam ook goed beschermt. Fietskleding is vaak verkrijgbaar in een sportwinkel of natuurlijk via het internet.

Materialen

Er zijn een aantal materialen die je bij fietskleding steeds ziet terugkomen. De eerste is coolmax lycra. Hiermee zal het lichaam droog en koel blijven, zelfs als de temperaturen hoog zijn. Normale lycra wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de kleding altijd goed blijft passen. De fietskleding is rekbaar, maar zit wel strak om het lichaam.

Lycra power heeft een eigenschap die perfect is voor eigenlijk alle sporten. Dankzij deze lycra worden spieren samengedrukt. Hierdoor zullen de spieren minder vermoeid worden waardoor je langer door kunt gaan.
Goretex is een materiaal dat zorgt voor het waterdichte effect, waardoor je ook gewoon in de regen kunt gaan fietsen. Tegelijkertijd is de stof ook ademend waardoor zweet er wel uit kan, maar regen er niet in. De ideale combinatie!

Een andere stof is windstopper. De naam zegt het al, het houdt de wind tegen waardoor je het niet koud zult hebben. Ook bij deze stof kun je zeker zeggen dat het ademend is.
Super roubaix is het materiaal dat gebruikt wordt in de winterkleding voor het fietsen. Dankzij deze stof vat je geen kou. Bovendien is deze stof duurzaam en ook nog eens zacht en dus zeer aangenaam om te dragen.

Zoals je ziet heeft elke stof zijn eigen functie en is fietskleding zeker aan te raden om het lichaam zo goed mogelijk te beschermen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *